Choklad är bra för äldres minne

Många är eniga om att chokladens effekter är både bra och goda – om vi äter i hälsosamma mängder. Nu har det även kommit forskning som visar att choklad även ger bättre minne på äldre dagar.
Varje gång vi människor läser om att choklad ger ifrån sig bra effekter, vare sig det är att vi blir lite gladare eller att cancerriskerna minskar så ler vi på smilbanden. Nu kan vi även lägga till ett leende att chokladens positiva effekter även gör att vi på äldre dagar har chans till ett lite bättre minne, och hur härligt är inte det.

Ämne i chokladen

Vad det handlar om är att det är ett ämne i chokladen som gör att minnet kan förbättras. Detta har testat på en grupp mellan 50-69 års ålder och man kallar nu denna positiva effekt för chokladeffekten. Under tre månaders tid fick 37 personer en speciell chokladdryck varje kväll,, där hälften fick en dryck med hög halt av flavanoler som finns naturligt i kakao, medan den andra gruppen fick en dryck utan flavanoler. Den grupp som fick den höga halten visade bättre resultat på minnestestet som sedan gjordes. Dock är det viktigt att tänka på att man inte ska börja knapra en chokladkaka om dagen då det enda som kommer bli större är midjemåttet. detta då flavonolerna försvinner vid hanteringen. Men att man nu kommit på detta betyder att man kan skapa drycker med högre halter av flavonoler.
6979394-cup-of-cocoaVill du baka egna goda chokladrecept hittar du recept på goda chokladbollar här, men om du känner för att ge bort en härlig chokladöverraskning är Visa uppskattning rätt väg att gå. För en sak är säkert, oavsett om du ger bort en chokladpresent eller om du bakar själv så är choklad alltid något som är otroligt uppskattar.