Choklad och kaffe bra för hälsan

Två av livets godaste saker som du kan förtära är också bra för din hälsa! Choklad kan förebygga problem med hjärtat och kaffe får kroppen att jobba på hårdare och håller oss pigga, men kan även förebygga sjukdomar. Ännu fler anledningar till att unna sig en bit choklad och en kopp kaffe på eftermiddagen helt enkelt.

Är du en av dem som älskar att fika? Grattis, det du gör kan gynna din hälsa, så länge du fikar på en lagom nivå. För ingenting är bra i för stora mängder. Det finns få saker som tar oss igenom en arbetsdag bättre en några fikapauser. För att få riktigt gott kaffe på jobbet, kan du kolla in sweetcoffee.se.

Kaffe håller oss alerta och motverkar demens

Favoritdrycken kaffe har många bra egenskaper. Inte nog med att det är gott, det piggar upp, hjälper oss att koncentrera oss och hjälper oss att kickstarta igång fettförbränning. Kaffe kan göra så att vi andas snabbare, gör att vi producerar magsaft och gör att vi kissar oftare. Detta är något som de flesta känner till. Men nu visar ny forskning på att kaffe kan vara bra för att förebygga olika sjukdomar och sämre hälsotillstånd. Man tror att det kan förebygga demensliknande sjukdomar och hjälpa immunförsvaret att bekämpa det som kan komma att bli till tumörer, skriver Dagens Nyheter i en artikel.

Choklad kan motverka hjärtproblem

Samma gäller här som med kaffe, det handlar om att äta choklad i kontrollerade mängder för att de ska vara bra. I en artikel från Expressen kan man läsa om att ca 100 gram choklad kan motverka förmaksflimmer med 10 – 20 procent. Det innebär att det förebygger att hjärtat slår oregelbundet, något som många svenskar idag har problem med. Så unna dig en bit choklad till fikat utan dåligt samvete. I följande video presenteras ännu mer anledningar till varför choklad är bra för dig.