Det perfekta receptet till kladdkaka

Skulle man frysa alla människorna som befann sin just nu på Sergels torg för att be alla som gillar choklad att räcka upp en hand skulle vi med största sannolikhet få ett hav av händer i luften. För det är så det är. Vi människor älskar choklad. Vi kan äta den som den är, men nästan ännu mer förväntansfull blir man då man bakar med choklad eftersom man inte kan få njuta av sin chokladefterrätt på en gång. När det kommer till den lilla kladdkakan är den en favorit på köksborden när man har gäster över eller bara vill unna sig något litet extra på söndagskvisten. Och recept på en kladdig kladdkaka från matklubben.se får du genom att klicka dig vidare på länken. Svårare än så är det inte så snart känner du chokladlukten från ugnen. Och det här med att chokladen snart kommer ta slut var bara ett dåligt aprilskämt av någon lakritsälskare.

Chokladen kommer inte att ta slut

Det här med att varningsklockorna klingade för chokladens farväl att den skulle ta slut om ungefär sju år stämmer inte riktigt. Våra kakaobönor kommer med största sannolikhet att finnas med ett bra tag till.

”Medlemmar i branschen gör insatser i stor skala för att säkra var kakao kan odlas och att det kan ske under anständiga former.” (läs mer)

Citatet är från branschorganisationen Chokfa som menar att man nu gör allt för att få det så bra som möjligt för att bönderna ska välja att odla kakao istället för exempelvis gummi och att förhållandet ska bli bättre. Så, länge leve kladdkakan i många, många år till.