Kommer chokladen att ta slut?

Är chokladen nästa stora grej efter oljan som vi nu ska behöva oroa oss för att den ska ta slut? Det menar många! Passa därför på att unna dig själv och dina nära och kära med lite choklad och bunkra upp. Den kan bli värdefull. Vill du göra det bekvämt och enkelt för dig så köp på Godisboxen.se så underlättar du allt stök.

2 oktober 2020

Redan nu borde du skriva in i kalendern i mobilen att den 2 oktober 2020 kommer chokladen att ta slut.

”Det kommer att bli chokladbrist och det finns ingen lösning på problemet. Sju år är vad vi tror att vi har kvar.  Vi behöver i princip en till Jorden om vi fortsätter i denna takt.” (läs mer)

Ja, vad ska man säga, enligt artikeln i Metro.se så handlar det om att man prioriterar gummiträd framför kakaoodlingar i Kina då den växande bilindustrin är mer populär. Vad kan detta då innebära för alla som älskar en riktigt god och kraftigt chokladkaka? Jo, att de kommer förändras i smaken genom att fler tillsatser kommer dyka upp som exempelvis smör och andra tillbehör för att fylla ut bristen på kakao. För att vända detta måste vi inse vikten av att ha kakaoplantage och att den yngre generationen ska ta ansvar och vilja hålla på med sådana odlingar. Bristen på kakao och att nu allmänheten fått nys om detta kan betyda att priserna snart kommer att stiga och att den riktigt goda och mörka chokladen blir ännu mer exklusiv. Så, vill du vara säker på att få äta choklad kan det vara bra att investera i några kakaoträd.