Populärt med chokladfestivaler

En liten bit läcker choklad kan få en människa helt att tappa fattningen. För är man en chokladälskare så finns det nästan inget bättre. Att det nu även dyker upp fler och fler chokladfestivaler gör suget bara större.

Snart drar det igång, den stora bak- och chokladfestivalen den 25 oktober. En festival som ingen chokladälskare vill missa. Redan för flera år sedan kunde man läsa om hur Chokladfestivalen på Nordiska Museet drog mer än 15 000 besökare. Oavsett om kön ringlade sig lång var det inget som stoppade suga chokladbesökare att komma in och ta det av det härliga utbudet. Vad man kan se nu är att det ploppar upp fler och mindre öppna hus och chokladfester. Kanske är det på grund av träningshetsen som råder att människor anser att vi får unna oss mer.

Passar till alla tillfällen

2243241-dark-chocolateVad som är så fantastisk med choklad går dock inte att plita ner i en enda text, men vi kan försöka. Vad mycket handlar om är att det ger en sådan njutning – till så mycket. Man kan få ny energi av att sitta på jobbet och unna sig en härlig chokladbit, och man kan duka upp till en mysig hemmakväll med lite choklad, goda ostar och ett gott vin. För vin och choklad är en match gjord i himmelen. Eller, vi kanske ska säga att choklad med egentligen vad som fungerar. Det är kanske det som är det bästa – att oavsett var du är eller vad du gör är det aldrig fel med en bit choklad.