Satsar på sin dröm

Idag skriver vi om ett par som bestämt sig för att satsa på sin dröm och starta ett kafé med egen chokladtillverkning. Dessutom kan vi inte låta bli att skriva om den nya studie som visar att choklad även är bra för minnet och förmågan att organisera.

chokladNär man funderar på att starta något nytt, som en fin affär med delikatesser som choklad, är det bra att ha rätt utrustning och inredning. Hos Goods finns det som du behöver när det kommer till just det.

I Hallandsposten kan vi läsa om ett par som bestämt sig för att starta en chokladbutik med tillhörande kafé – i ett slott! Den ena är utbildad inom just chokladtillverkning och dessutom uppvuxen i en restaurangfamilj. Hon säger att hon brinner för just choklad och att det är roligt att jobba med att få fram olika smaksättningar. Men de vill att man ska kunna komma till kaféet och fika

”Jag brinner verkligen för choklad. Det är så roligt att tillverka själv, att få använda de råvaror man vill, och att jobba med olika smaksättningar” – Hallandsposten

Choklad bra för hjärnan

Vilken tur att de ska börja med choklad, för det är nämligen bra för hjärnan enligt forskning som vi kan läsa om här i en artikel i Aftonbladet. Bland annat visar en ny studie hur choklad både kan göra oss bättre på att organisera och komma ihåg. Choklad kan vidare skydda hjärnan mot åldrandet, på det sättet att kognitiva förmågan bibehålls vad gäller vissa delar av minnet och ordningssinnet. Om detta kan vi även läsa om här i Sydsvenskan. Även så är choklad bra för hjärta, cirkulation och minska risk för stroke med mera.